Dierenkliniek Vrieselaar • NIEUWS

Vissersburen 1  |  Lemmer  |    0514-564433

Nierfalen bij uw kat of hond: spoor het vroegtijdig op

hon-drinkt kat-drinkt

Vanaf een leeftijd van 7 tot 8 jaar heeft ongeveer 30% van de katten een beginnende vorm van nierfalen. Bij de hond komt het iets minder vaak voor, maar ook oudere honden hebben een verhoogd risico op nierfalen. U merkt niets aan uw huisdier, maar de nierfunctie neemt geleidelijk af.
Laat gratis het soortelijk gewicht van de urine van uw oudere huisdier bepalen.Lees verder...

Petplan stopt per 1 augustus met rechtstreekse declaratie

petplan-dierenverzekering
Petplan stopt per 1 augustus met rechtstreekse declaratie.

Iedereen met een dierverzekering bij Petplan hoefde voorheen bij de dierenarts niet af te rekenen. Dit wijzigt echter per 1 augustus:
Als uw dier bij Petplan is verzekerd, moet u vanaf 1 augustus zelf de rekening betalen aan onze balie. Daarna moet u de kwitantie opsturen naar Petplan. Wij kunnen uw factuur dus niet meer rechtstreeks declareren.Lees verder...

Voorkom teken!

teek
Door de zachte winter is er nu een piek in de aanwezigheid van teken. Wist je dat er jaarlijks 1 miljoen mensen worden gebeten door een teek? En wat dacht je van onze honden en katten!

Tip: Controleer uw huisdier dagelijks op teken. Is er een teek aanwezig? Dan is het belangrijk de teek zo snel mogelijk te verwijderen met een speciale tekenpincet. Bewerk de teek nooit met alcohol of groene zeep! De teek zal dan zijn speeksel, met eventuele ziekteverwekkers, direct overbrengen op uw huisdier.
Er zijn diverse producten beschikbaar om uw huisdier te beschermen tegen teken. U kunt voor deze producten terecht in onze webshop of bij ons in de kliniek. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze.Lees verder...

De hypo-allergene hond bestaat niet...

Pasted Graphic
Sommige mensen zijn allergisch voor honden, maar niet voor elke hond. Allergenen, zoals eiwitten uit de vacht, huidschilfers en speeksel, veroorzaken na inademing door de mens allergische klachten. 

De labradoodle (een kruising tussen een poedel en een labrador) zou ‘hypoallergeen’ zijn, d.w.z. minder allergenen uitscheiden, en daarom geschikt voor baasjes met een hondenallergie.
Maar is dat ook zo?Lees verder...

Het voorjaar zit weer in de lucht...

flexible

De natuur wordt wakker... dus vlooien en teken ook!
Werk aan de winkel, want al snel worden deze beestjes een echte plaag.
Zorg daarom voor een goede bestrijding van teken en vlooien. Niet alle middelen tegen vlooien en teken helpen meer.
Klik op de link hieronder of op het plaatje van de kat om te zien welke middelen wél goed werken.Lees verder...

Alles wat je zou moeten weten over Chocolade

flexible
Wees dit weekend weer voorzichtig met de chocolade paaseieren.
Hoeveel chocolade is giftig voor je hond? Dat staat uitgelegd als je op de link hieronder klikt.Lees verder...

Nieuw EU Dierenpaspoort

stacks_image_1211
Vanaf 29 december wordt er een nieuw EU-dierenpaspoort uitgegeven. Het nieuwe paspoort is beter beschermd tegen fraude, en mag alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven. Lees hier meer.Lees verder...