Dierenkliniek Vrieselaar • NIEUWS

Vissersburen 1  |  Lemmer  |    0514-564433

Het voorjaar zit weer in de lucht...

vlooien6
De natuur wordt wakker... dus vlooien en teken ook! Werk aan de winkel, want al snel worden deze beestjes een echte plaag. Klik op het plaatje links om alles te lezen wat je zou moeten weten over vlooien.
Zorg daarom voor een goede bestrijding van teken en vlooien. Niet alle middelen tegen vlooien en teken helpen meer.
Lees hieronder om te zien welke middelen wél goed werken.

BRAVECTO kauwtabletten
De makkelijkste en veiligste manier is BRAVECTO, één kauwtablet die honden 12 weken lang beschermt tegen vlooien en teken. Dat is drie(!) keer zo lang als de bekende vlooienpipetten.
  • 100 % van de teken is dood binnen 12 uur na toedienen.
  • 100 % van de vlooien is dood binnen 8 uur na toedienen.
  • Je mag het gebruiken bij zwangere, melkgevende honden.
  • Je mag het gebruiken bij honden met een deficiënt Multidrug-Resistance eiwit 1 (MDR 1 -/-), zoals Collies
Bravecto is niet geschikt voor pups jonger dan 8 weken en honden lichter dan 2 kg
De werkzame stof wordt opgenomen door de hond. U komt er niet mee in contact als u de hond aait. Ook kan de hond onbeperkt zwemmen of gewassen worden.
flexible
COMFORTIS kauwtabletten
COMFORTIS-kauwtabletten: eerste keus voor dieren met jeuk volgens Europese dermatologen: binnen 4 uur geen vlo meer op uw hond of kat!
Het doden van vlooien start al binnen 30 minuten. Het product is volledig werkzaam binnen 24 uur en blijft maar liefst vier weken effectief. Het is dus zeer effectief tegen vlooienbesmettingen.
Kinderen kunnen huisdieren die met Comfortis worden behandeld direct veilig aanraken en het laat geen vette sporen achter op (woning)textiel. Het middel wordt verdeeld via het bloed van het dier en kan niet worden afgespoeld, afgeschud of afgewreven. Het middel is daardoor gegarandeerd 4 weken werkzaam. Pipetten die op de huid gegeven worden kunnen door veel zwemmen en het wassen met een shampoo afnemen in effectiviteit.

De tablet kan veilig gegeven worden aan uw honden en katten vanaf 14 weken leeftijd. De tablet moet samen met voeding gegeven worden. Comfortis is geschikt voor de meeste honden en katten. U kunt uiteraard met ons overleggen of Comfortis geschikt is voor uw huisdier.
comfortis-vrieselaar

PIPETTEN (spot-on)
De nieuwste PIPETTEN (spot-on)* die honden en katten een maand lang beschermen.
Let op: er zijn middelen te koop waar vlooien resistent tegen zijn, zoals Frontline. Vaak zijn ze ook nog duurder.

SERESTO vlooien- en tekenband
Seresto-hond-tot-8kg
SERESTO vlooien- en tekenbanden voor hond en kat die maar liefst 5 tot 8 maanden bescherming geven. Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken.
Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Meer weten? Bel ons op 0514-564433 of kom langs in onze praktijk. Wij geven u graag persoonlijk advies.
Eventueel zijn vlooien-middelen ook
online te koop.

ZIEKTE VAN LYME
Zoals u weet kunnen teken ziekten overbrengen, o.a. ziekte van Lyme. Controleer uw hond daarom dagelijks op de aanwezigheid van teken. Hoe eerder teken worden verwijderd, hoe minder groot de kans is dat ze ziekten overbrengen. Het kan een tijdje duren voordat een teek wordt gedood. Bij regelmatige controle kunt u daarom nog teken aantreffen die stervende zijn, maar er dan nog levend uitzien. Schrik er niet van. Dat is heel normaal. Ook dode teken kunnen blijven hangen. Want zelfs na de dood blijven hun kaken gesloten.

Bel ons voor meer info over dit middel.
Natuurlijk hebben we ook nog steeds de vlooien-pipetjes en allerlei andere middelen. Lees deze pagina over vlooien.