Dierenkliniek Vrieselaar • NIEUWS

Vissersburen 1  |  Lemmer  |    0514-564433

Februari: "Maand van het gebit". Kom langs voor een GRATIS consult...

Februari is de "Maand van het gebit": kom langs voor een GRATIS consult waarbij het gebit van uw hond of kat bekeken wordt en waarbij wij samen met u een preventie plan op maat kunnen opstellen voor uw huisdier. Vrijblijvend. Maak wel even een afspraak: 0514-564433.

Is er echt wat aan de hand dan krijgt u 10% korting op een professionele gebitsbehandeling en eventuele gebitsverzorgende artikelen.

gebit hond vrieselaar lemmer dierenarts

Op de foto ziet u een hond vóór en na een behandeling: die heeft weer een gezond, fris en schoon gebit!

Net als bij mensen kan er op het gebit van uw huisdier tandplak ontstaan, doordat bacteriën en voedselresten zich op de tanden en kiezen vasthechten. De tandplak is een zachte laag die nog gemakkelijk met een tandenborstel verwijderd kan worden. Indien de tandplak niet verwijderd wordt zal dit leiden tot tandsteen en tot ontstekingen van het tandvlees en van het steunweefsel wat de tand in de kaak verankerd. Dit zal naast pijn en ongemak voor uw dier leiden tot onnodig verlies van tanden en kiezen. Vanuit de bek zullen deze bacteriën ook naar andere organen verspreiden. Zoals maag, hart en nieren.
Met dagelijkse gebitsverzorging kan het tandplak probleem met 80% vermeden worden.