Dierenkliniek Vrieselaar • NIEUWS

Vissersburen 1  |  Lemmer  |    0514-564433

De gehele maand februari ontvangt u korting op de castratie of sterilisatie van uw kat

Het is weer zo ver! De gehele maand februari ontvangt u korting op de castratie of sterilisatie van uw kat.
Neem contact met ons op voor meer info of het maken van een afspraak: 0514-564433

49864081_1199105196907853_6055066514766168064_nLees verder...

Nieuw: Sileo tegen vuurwerkangst

sileo2-vrieselaar

Sileo is een nieuw middel tegen angst en opwinding door harde geluiden, zoals bijvoorbeeld vuurwerk. De werkzame stof werkt in een zeer lage dosering. Het middel werkt niet als een slaapmiddel maar puur angstremmend.
Sileo zit in een spuit waarin een pasta die je aanbrengt op het slijmvlies, zover mogelijk achterin de bek van de hond.Lees verder...

Spoeddienst voor gezelschapsdieren

Vanaf 1 oktober 2018 is er een spoeddienst voor gezelschapsdieren in geval van spoed buiten openingstijden. Bel uw eigen dierenarts (dus bijvoorbeeld 0514-564433) en u wordt automatisch doorverbonden met de dienstdoende dierenarts in Lemmer of Emmeloord.
Na uw bezoek wordt uw eigen dierenarts op de hoogte gesteld, nacontroles vinden ook plaats bij uw eigen dierenarts.

Lees verder...

Februari: "Maand van het gebit". Kom langs voor een GRATIS consult...

gebit hond vrieselaar lemmer dierenarts
Februari is de "Maand van het gebit": kom langs voor een GRATIS consult waarbij het gebit van uw hond of kat bekeken wordt en waarbij wij samen met u een preventie plan op maat kunnen opstellen voor uw huisdier. Vrijblijvend. Maak wel even een afspraak: 0514-564433.

Is er echt wat aan de hand dan krijgt u 10% korting op een professionele gebitsbehandeling en eventuele gebitsverzorgende artikelen.

Op de foto ziet u een hond vóór en na een behandeling: die heeft weer een gezond, fris en schoon gebit!

Lees verder...

Korting bij sterilisatie of castratie van je poes of kater in februari 2018

sterilisatie actie kat 2018 lemmer vrieselaar

Na een altijd dure decembermaand even lekker besparen in februari: u kunt uw poes of kater voor een gereduceerd tarief bij ons laten steriliseren of castreren.Lees verder...

Nieuwe medicijnen tegen jeuk bij honden

Sinds een aantal maanden is er een nieuw medicijn tegen jeuk. Tot voor kort konden we alleen jeuk remmen door het immuunsysteem van het dier af te remmen. Zoals bijvoorbeeld met prednison. Dat kan nu anders.
Apoquel® (oclatinib) is een nieuwe medicijn dat aangrijpt op de jeukreceptoren in de huid. Het werk heel snel: de jeuk vermindert al binnen 4 uur na toedienen van de eerste tablet.Lees verder...

Actie: korting op vlooien- en tekenproducten

Vanaf 1 maart krijgt u bij ons 10% korting op Advantage, Advantix en Seresto.Lees verder...

De kriebel-beestjes worden wakker

Wanneer komen vlooien en teken voor?
Vlooien en teken komen het hele jaar door voor. In het voorjaar en de zomer, als de temperaturen wat hoger zijn, loopt uw huisdier het meeste risico.
Teken en vooral vlooien kunnen ook in de winter actief blijven. Vlooien kunnen gemakkelijk in huis overwinteren en een vlooienplaag veroorzaken. Teken zijn bij het eerste warme weer meteen volop actief.
Lees verder...

Vuurwerk Informatie avond 8 november 2016

vuurwerk2
Meldt u aan voor de gratis informatieavond op dinsdag 8 november om 19.30 uur op onze praktijk.
Alles wat te maken heeft met angst voor vuurwerk wordt besproken en u krijgt inzicht van gedragsdeskundige Judith van Moorsel hoe u uw hond deze feestmaand zo rustig mogelijk door kunt helpen. Stuur ons even een email als je deze avond bij wilt wonen.Lees verder...

NIEUW: vaccin tegen RHD2 bij konijnen is weer beschikbaar

rabbit
Momenteel heerst er een golf van acute sterfgevallen onder konijnen, veroorzaakt door een nieuw virus. De veroorzaker van deze sterftegevallen is inmiddels aangetoond: het is en nieuwe variant van de Rabbit Haemorhagic Disease type 2 (RHD2, ook wel VHS2 of VHD2 genoemd).

Het RHD2-vaccin Cunipravac Variant® is nu bij ons beschikbaar, echter de bescherming tegen dit virus zal pas na een tweede vaccinatie na 6 weken (booster) volledig zijn.
Dit nieuwe vaccin is dus een aanvulling op de bestaande vaccins, maar geen vervanging!

Wilt u uw konijnen laten inenten, neem dan contact met ons op. Het is belangrijk dat konijnen verspreid op afspraak behandeld worden zodat de wachtkamer niet vol komt te zitten met konijnen die elkaar mogelijk zouden kunnen besmetten. Lees verder...