Dierenkliniek Vrieselaar • NIEUWS

Vissersburen 1  |  Lemmer  |    0514-564433

Februari: "Maand van het gebit". Kom langs voor een GRATIS consult...

gebit hond vrieselaar lemmer dierenarts
Februari is de "Maand van het gebit": kom langs voor een GRATIS consult waarbij het gebit van uw hond of kat bekeken wordt en waarbij wij samen met u een preventie plan op maat kunnen opstellen voor uw huisdier. Vrijblijvend. Maak wel even een afspraak: 0514-564433.

Is er echt wat aan de hand dan krijgt u 10% korting op een professionele gebitsbehandeling en eventuele gebitsverzorgende artikelen.

Op de foto ziet u een hond vóór en na een behandeling: die heeft weer een gezond, fris en schoon gebit!

Lees verder...

Korting bij sterilisatie of castratie van je poes of kater in februari 2018

sterilisatie actie kat 2018 lemmer vrieselaar

Na een altijd dure decembermaand even lekker besparen in februari: u kunt uw poes of kater voor een gereduceerd tarief bij ons laten steriliseren of castreren.Lees verder...

Nieuwe medicijnen tegen jeuk bij honden

Sinds een aantal maanden is er een nieuw medicijn tegen jeuk. Tot voor kort konden we alleen jeuk remmen door het immuunsysteem van het dier af te remmen. Zoals bijvoorbeeld met prednison. Dat kan nu anders.
Apoquel® (oclatinib) is een nieuwe medicijn dat aangrijpt op de jeukreceptoren in de huid. Het werk heel snel: de jeuk vermindert al binnen 4 uur na toedienen van de eerste tablet.Lees verder...

Actie: korting op vlooien- en tekenproducten

Vanaf 1 maart krijgt u bij ons 10% korting op Advantage, Advantix en Seresto.Lees verder...

De kriebel-beestjes worden wakker

Wanneer komen vlooien en teken voor?
Vlooien en teken komen het hele jaar door voor. In het voorjaar en de zomer, als de temperaturen wat hoger zijn, loopt uw huisdier het meeste risico.
Teken en vooral vlooien kunnen ook in de winter actief blijven. Vlooien kunnen gemakkelijk in huis overwinteren en een vlooienplaag veroorzaken. Teken zijn bij het eerste warme weer meteen volop actief.
Lees verder...

Vuurwerk Informatie avond 8 november 2016

vuurwerk2
Meldt u aan voor de gratis informatieavond op dinsdag 8 november om 19.30 uur op onze praktijk.
Alles wat te maken heeft met angst voor vuurwerk wordt besproken en u krijgt inzicht van gedragsdeskundige Judith van Moorsel hoe u uw hond deze feestmaand zo rustig mogelijk door kunt helpen. Stuur ons even een email als je deze avond bij wilt wonen.Lees verder...

NIEUW: vaccin tegen RHD2 bij konijnen is weer beschikbaar

rabbit
Momenteel heerst er een golf van acute sterfgevallen onder konijnen, veroorzaakt door een nieuw virus. De veroorzaker van deze sterftegevallen is inmiddels aangetoond: het is en nieuwe variant van de Rabbit Haemorhagic Disease type 2 (RHD2, ook wel VHS2 of VHD2 genoemd).

Het RHD2-vaccin Cunipravac Variant® is nu bij ons beschikbaar, echter de bescherming tegen dit virus zal pas na een tweede vaccinatie na 6 weken (booster) volledig zijn.
Dit nieuwe vaccin is dus een aanvulling op de bestaande vaccins, maar geen vervanging!

Wilt u uw konijnen laten inenten, neem dan contact met ons op. Het is belangrijk dat konijnen verspreid op afspraak behandeld worden zodat de wachtkamer niet vol komt te zitten met konijnen die elkaar mogelijk zouden kunnen besmetten. Lees verder...

Uw kat nu 12 weken beschermd tegen vlooien en teken!

Eindelijk is er een heel nieuw vlooien- en tekenmiddel voor de kat. De nieuwe pipet (spot-on) voor de kat geeft niet 4 weken maar liefst 12 weken bescherming tegen vlooien en teken. Dat betekent dat u nog maar 1x per kwartaal een pipet op uw kat hoeft te druppelen.
Vlooien gaan binnen 12 uur dood en teken uiterlijk na 48 uur, maar meestal al binnen een dag.
En als het voor u lastig is om de pipet toe te dienen, dan doen wij dat voor u. Als extra service!
Bravecto_spot-on_kat
Bravecto is een spot-on pipet die tussen de haren in de nek van de kat gedruppeld wordt.Lees verder...

Moet ik mijn huisdier verzekeren?

Moet ik mijn huisdier verzekeren?
verzekering
Dat hangt af van uw financiële situatie.
Elk huisdier heeft een aantal vaste kosten per jaar: de jaarlijkse vaccinatie, 4x per jaar ontwormen, regelmatige vlooienbehandeling en voeding. Die kosten kunt u tevoren bepalen en zelf opzij leggen voor uw huisdier of via een verzekering maandelijks betalen.

Maar er zijn ook onverwachte kosten: je dier kan ziek worden, een ongeluk krijgen of een chronische aandoening hebben.
Wat dan? Lees verder...

Februari is al jaren de maand van het gebit

hond gebitscontrole - Dierenkliniek Vrieselaar in Lemmer
Gebitsproblemen bij honden en katten verdienen alle aandacht. Februari is als vanouds weer de maand van de gebitsverzorging.
Maak een afspraak voor de gratis controle van het gebit van uw hond of kat door een van onze assistentes.Lees verder...