Uw dierenartsen in Lemmer

Dierenartsen voor Gezelschapsdieren

Consultatiebureau voor pups    

Sinds juli 2005 hebben we een puppy-consultatiebureau in onze dierenkliniek in Lemmer.
Dit is bedoeld om de eerste maanden van de pup een beetje te volgen in zijn groei en opvoeding. Je kunt het vergelijken met consultatie-bureau voor babies (zie foto hieronder).


Als u een nieuwe pup heeft aangeschaft volgt er meestal een bezoekje aan de dierenarts. Uw pup wordt door ons goed nagekeken en vervolgens krijgt hij/zij dan zijn/haar tweede puppy-enting. De meeste pups zijn door een dierenarts bij de fokker op zes weken al gevaccineerd. Dus op 9 en 12 weken leeftijd krijgen ze herhalings-entingen.

Consultatie breau voor babies - Dierenkliniek Vrieselaar
Een consultatiebureau voor babies begin vorige eeuw

Bij het eerste bezoek aan ons krijgt de pup een puppy-pakket mee met o.a. een brief met informatie over het consultatie-bureau. Wanneer de eigenaar besluit om mee te doen aan het consultatie-bureau dan kunt u een afspraak maken.
De pup krijgt dan een eigen groeiboek waarin een aantal schema's staat, zoals ontwormen, gewicht en voeding. Verder staan er onderwerpen in over het gedrag zoals zindelijkheid, alleen zijn, belonen, straffen, dingen leren, enz.

In het begin vinden we het leuk om de pups één keer in de maand te laten komen. In deze periode groeien ze immers het het snelst en ook is dit de belangrijkste tijd om dingen aan en af te leren en de pup aan "ons" leven te laten wennen.

Elke keer krijgt de pup een extra hoofdstuk mee over een bepaald onderwerp, dat komt dan in het boek. Het is voor de pup leuk dat hij of zij hier vaker komt en zo leren ze dat het niet altijd vervelend is bij de dierenarts.

Het consultatiebureau voor pups wordt 'bemand' door onze dierenarts-assistentes.
Vissersburen 1
8531 EB Lemmer
0514 - 564433 (ook bij spoed)