Uw dierenartsen in Lemmer

Dierenartsen voor Gezelschapsdieren

Tarieven


Waarom zijn de prijzen bij de ene dierenarts hoger dan bij de andere?
euro geld
Een dierenarts berekent zijn tarieven op basis van een optelsom van alle kosten voor een behandeling. Die kosten zijn o.a:
1. praktijk en inventaris (parkeergelegenheid, gemeentelijke heffingen en belastingen, gas, licht en water en onderhoud van gebouwen).
2. Medicijnen en materialen (zo kiezen wij voor een operatie met inademingsanesthesie, omdat deze beter reguleerbaar en daarom veiliger is).
3. Verzekeringen (arbeidsongeschiktheid-, beroepsaansprakelijkheid- en ziektekostenverzekeringen
4. Loon van assistentes en dierenartsen.
5. Bijscholing, certificering en overige kosten.
U wilt toch dat dierenartsen en assistentes op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op diergeneeskundig gebied?
6. Overige kosten (afschrijving en onderhoud van apparatuur, zoals laboratoriumapparatuur, echo- en rontgenapparaten, enz.)
7. Belasting. Als consument betaalt u 19% BTW over diergeneeskundige behandelingen die wij vervolgens weer moeten afdragen aan de fiscus.
8. Openingstijden. Sommige praktijken zijn maar een beperkt deel van de dag geopend of hebben een nacht- en weekenddienstregeling met buurtpraktijken.
Wij zijn van 's morgens 08.00 uur tot en met 's avonds 18.00 geopend en regelen onze diensten binnen de praktijk, zodat u nooit lang op hulp hoeft te wachten of met een vreemde dierenarts wordt geconfronteerd.

Dit geheel vormt dus het behandelingstarief. Waarom zijn er verschillen tussen praktijken? Dat wordt o.a. bepaald door de keuzes die de praktijk maakt. Enerzijds dus door bovengenoemde kosten, welke per praktijk anders kunnen zijn, en anderzijds kunnen de openingstijden en de service buiten openingsuren erg verschillen. Bovendien heeft de ene praktijk meer kennis en apparatuur in huis dan een andere.

Een van de belangrijkste drijfveren is de vertrouwensrelatie tussen huisdiereigenaar en dierenarts en die is moeilijk in geld uit te drukken.

U kunt zich overigens ook verzekeren tegen ziektekosten bij huisdieren. Lees hier verder.
Hier staat een vergelijking tussen enkele huisdierverzekeringen.

Wij doen ons uiterste best om onze prijzen redelijk te houden maar desondanks is het toch verstandig om voor een behandeling of onderzoek altijd ook zelf even naar de hieraan verbonden kosten te informeren. Wij maken gaarne vooraf een kostenraming. Zonder voorafgaand overleg en zonder uw toestemming zal er in principe nooit verdere diagnostiek of behandeling gedaan worden, tenzij de toestand van de patiënt snel handelen vereist en/of u niet bereikbaar bent.

bedankt hond dierenarts