Uw dierenartsen in Lemmer

Dierenartsen voor Gezelschapsdieren

Meer info over openingstijden, spoedgevallen, medicijnen afhalen en spreekuren

Waar vind je onze dierenkliniek?

De watersportplaats Lemmer (gemeente ‘De Fryske Marren’) ligt in Friesland aan de A-6 halverwege Emmeloord en Joure.
Onze moderne dierenartsenpraktijk ligt in het centrum van Lemmer direct naast de R.K.-kerk en de Hema en beschikt over eigen parkeerplaatsen.

ROUTE NAAR ONZE PRAKTIJK

viss2

• Openingstijden van de praktijk

Onze dierenkliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Er zijn geen avond-spreekuren.
Wij werken bij voorkeur op afspraak en hebben dus geen open spreekuren.
Voor spoedeisende gevallen zijn wij vanzelfsprekend dag en nacht bereikbaar, ook in het weekeinde.
Buiten de openingstijden (dus avond, nacht in het weekeinde en op feestdagen) wordt de dienst door één van de dierenartsen van onze praktijk vervuld, maar het telefoonnummer is altijd hetzelfde:
0514-564433. Wij hebben een spoeddienstregeling in de avonden, nachten en weekeinden met drie praktijken in Lemmer en Emmeloord. Het kan dus voorkomen dat u in een weekeinde automatisch wordt doorgeschakeld naar een dierenarts één van de praktijken. Zie hier voor meer info over deze spoeddiensten.


• Spoedgevallen / Avond / Nacht / Weekeinde

Voor spoedeisende gevallen zijn wij dag en nacht bereikbaar, ook in het weekeinde. Bij een spoedgeval kunt u beter eerst bellen. Er is niet altijd een dierenarts in de praktijk dus kunt u voor een dichte deur komen te staan. Door vooraf te bellen kan de dierenarts zich vrij maken en zo snel mogelijk naar de praktijk komen om uw dier helpen: 0514-564433.
Wij hebben een spoeddienstregeling in de avonden, nachten en weekeinden met drie praktijken in Lemmer en Emmeloord. Het kan dus voorkomen dat u in een weekeinde automatisch wordt doorgeschakeld naar een dierenarts één van de praktijken. Zie hier voor meer info over deze spoeddiensten en de deelnemende praktijken.

• Afspraak maken

Tijdens de openingsuren kunt u telefonisch of aan de balie een afspraak maken voor de behandeling van uw huisdier. Prettig voor u, voor uw huisdier en voor ons. Die afspraak ligt bij voorkeur tussen 08.30 en 17.00 uur.
Het voordeel van het maken van een afspraak boven inloop-spreekuren is dat u niet hoeft te wachten, tenzij er een spoedgeval tussendoor komt. Eventueel kunnen we ook een visite maken bij u thuis wanneer u zelf geen mogelijkheid hebt van vervoer.


De dierenarts-assistente (
wat doet een dierenarts-assistente) kan u informeren over welke dierenarts (wat doet een dierenarts) wanneer spreekuur heeft. U kunt vanzelfsprekend uw voorkeur aangeven. Uitzonderingen kunnen er natuurlijk zijn bij vakanties, nascholingen en dergelijke.

• Afhalen medicijnen, voeders, etc.

Gedurende de openingstijden (zie hierboven) kunt u medicijnen, voeders, ontwormings- en vlooienmiddelen afhalen in onze dierenapotheek. Vaak is het makkelijk als u de assistente eerst belt. Zij kan u dan informeren of het produkt in onze apotheek voorradig is.
Daarnaast adviseren wij u graag over diergezondheid, voeding, verzorging en gedrag.
Er zijn veel verschillende dieetvoeders. Wij overleggen met u over het beste dieet voor de gezondheid van uw huisdier. In ons assortiment is de (dieet)-voeding opgenomen van o.a. Specific en Royal Canin. Dergelijke diëten mogen uitsluitend via de dierenarts verkocht worden, omdat het diëten zijn waar een medisch (onder andere urine- en/ of bloed-) onderzoek aan vooraf gaat en verdere medische begeleiding bij nodig is. Dierenspeciaalzaken verkopen soms voedingen die volgens hen aan de eisen van een diergeneeskundig dieet voldoen. Alle diëten die onder die noemer door dierenspeciaalzaken verkocht zijn blijken bij narekenen echter niet aan de eisen te voldoen en veroorzaken dan het terugkeren van de klachten.

• Gedrag van uw huisdier

Onze assistentes kunnen u ook helpen met probleemgedrag bij uw huisdier. Hiervoor kunt u het beste een afspraak maken.
Hier staan overigens tips i.v.m. zindelijkheid van uw pup. En hier iets over verlatingsangst. Daar hebt u alvast iets aan!

• Telefonisch spreekuur

Een aantal eenvoudige zaken kan ook telefonisch worden besproken. De dierenartsen zijn hiervoor van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 09.00 uur.
Ook het opgeven van huisbezoeken (visites) kan het beste op deze tijd. Is een dierenarts niet aanwezig, dan kunt u de assistente ook vragen of hij/zij kontakt met u wilt opnemen.

• Betaling

De kosten van consult en behandeling van gezelschapsdieren dient u na afloop van het consult of de operatie af te rekenen. U kunt betalen met pin, chipknip of contant.
Vissersburen 1
8531 EB Lemmer
0514 - 564433 (ook bij spoed)