Uw dierenartsen in Lemmer

Dierenartsen voor Gezelschapsdieren

Geef uw huisdier een fitte en gezonde oude dag

oude_hond
Uw hond of kat komen jaarlijks voor de vaccinatie en een algehele gezondheidscheck. Met zorgvuldig lichamelijk onderzoek alleen komen helaas slechts de wat verder gevorderde aandoeningen aan het licht. Veel beter is het om bij oudere dieren de functie van een aantal organen te meten met bijvoorbeeld een bloed- en/of urine onderzoek. Bij oudere mensen gebeurt zoiets al heel lang.

Bloedonderzoek
Bij het bloedonderzoek bepalen we een aantal waarden die ons informatie geven over veel voorkomende verborgen aandoeningen bij de oudere hond en kat.
Veel ouderdomskwalen worden zo in een vroeg stadium al onderkend en zijn dan beter te behandelen. Bovendien zijn de kosten meestal veel lager dan een behandeling in een vergevorderd stadium.


Speciaal voor de dieren ouder dan 8 jaar bieden wij daarom naast de jaarlijkse gezondheidscheck-up ook een preventieve diagnostiek d.m.v. bloedonderzoek aan.

Hoe gaat die uitgebreide check-up in zijn werk?
1. U maakt een afspraak bij ons en geeft aan dat u naast de jaarlijkse vaccinatie tevens een bloedonderzoek wilt (wij kunnen dan namelijk wat extra tijd inplannen).
2. U maakt een lijstje van eventuele symptomen die u zijn opgevallen.
3. Tijdens de afspraak onderzoekt onze dierenarts uw huisdier en neemt wat bloed af voor onderzoek. Zodra de uitslag bekend is, doorgaans binnen 24 uur, wordt u daarover gebeld.
4. Uw hond of kat wordt gevaccineerd.

old_cat
Bij eventuele afwijkingen aan het bloedonderzoek of het lichamelijk onderzoek zullen wij u adviseren over de behandeling.
Een enkele keer kan het voorkomen dat verder onderzoek nodig is om tot een sluitende diagnose te komen. Daarover maken we dan in overleg met u een nieuwe afspraak.

Wat zijn de kosten van die extra check-up?
Voor de gezondheidscheck en de vaccinaties betaalt u niets meer dan normaal. Het - overigens geheel vrijblijvende - bloedonderzoek kost wat extra. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen.
Vissersburen 1
8531 EB Lemmer
0514 - 564433 (ook bij spoed)